ÍRD HOZZÁ A VÉRT!

Szó Kiadó (2005)

Tandori Dezső búcsúzik Nat Roid-tól

Az író N3 A2 T1   R6 O5 I7 D4, a könyv a hírhedt krimisorozat utolsó darabja. Egy kötetben három összefüggő regény – véres, szadis, dumás, professzionálisan kidolgozott kliphalmaz. Rengeteg akció, halál, kíméletlenség. Egy elmebeteg szekta szedi áldozatait; aki bevallja a bűnét gyorsan, aki nem (mert ártatlan), lassan, borzalmas szenvedések között múlik ki. Kibelezések, robbantás, nyakelmetszés, lichthofban kikötött és szétlőtt emberek, földalatti csatornákban vívott tűzpárbaj, helikopteres-mesterlövészes összecsapás, perverz és pornós szex – amit akarsz, Olvasó! Mindenki(?) aljas érdekből cselekszik, senki sem az, akinek hisszük, a sokszoros rokoni és szerelmi viszonyrendszerekben, az álruhák és átoperálások világában ideig-óráig még az sem biztos, ki nő, ki férfi.

A NAT ROID-bűnügyi eredeti forma. Fordulatos sztori, meditációk, drasztikum zavarbaejtő kevercse a legjobb ponyvahagyományok szaftjában; chandleres hangulatok, tarantinós rúgások. Játék, csipetnyi irónia, alantasabb ösztöneink megcélzása, szövegelésben létezés.

A Kossuth-díjas, sokműfajú zseniális író ínyenceknek szóló, a posztmodernen is túli, a kortárs világirodalmi áramlatokkal együtt haladó, a szórakoztatóipari kívánalmakat is kielégítő műve.

A fedélterv a szerző rajzainak felhasználásával készült.